Proefplaatsing Gemeenten

18 februari 2021

U heeft werk en u vindt een geschikte kandidaat met een uitkering van een gemeente in de arbeidsmarktregio Achterhoek, maar u heeft nog enige aarzeling of deze werkelijk past in de functie. Tijdens de proefplaatsing kunt u kijken of de kandidaat past bij de functie.

Wat is een proefplaatsing?  

De kandidaat werkt gedurende een korte, van tevoren afgesproken periode, op proef in uw bedrijf. In deze periode kunt u onderzoeken of baan en kandidaat echt bij elkaar passen. Heeft de kandidaat een uitkering? Dan loopt deze tijdens de proefplaatsing door.

Heeft de kandidaat een arbeidsbeperking, dan kan eventueel de loonwaarde tijdens de proefplaatsing worden bepaald. U sluit tijdens de proefplaatsing voor de kandidaat een aansprakelijkheidsverzekering af.

Na een geslaagde proefplaatsing biedt u de kandidaat een dienstverband van minimaal een half jaar aan voor tenminste het aantal uren dat hij voor u werkte.

Wilt u een ‘Proefplaatsing vanuit Gemeenten’ aanvragen of meer informatie? Neem dan contact met ons op via 088-365 04 00 of mail naar info@wspachterhoek.nl