Jobcoach Gemeenten

18 februari 2021

Een jobcoach begeleidt op de werkvloer een (nieuwe) werknemer met een langdurige ziekte of handicap. Dit kan een externe of een interne jobcoach zijn. 

Externe jobcoach

Deze externe jobcoach werkt voor een erkende jobcoachorganisatie en legt verantwoording af aan de gemeente. Ook heeft de gemeente of sociale dienst zelf jobcoaches in dienst. Afhankelijk van de situatie wordt er gekeken welke jobcoach er wordt ingezet. 

Interne jobcoach

Dit is een subsidieregeling voor werkgevers. Met deze subsidie regelt u een jobcoach voor uw werknemer. Deze jobcoach hoeft niet gecertificeerd te zijn. Het kan ook een collega op de werkvloer zijn die hier een speciale training voor volgde.

Als werkgever zorgt u voor een persoonlijk trainings- of inwerkprogramma en regelt u begeleiding op de werkvloer. De jobcoach is vervolgens de schakel tussen werkgever en werknemer.

Aan het eind van een geslaagd programma kan de werknemer zijn werk zelfstandig uitvoeren. De jobcoach blijft bereikbaar voor wanneer er een probleem ontstaat of als er nog onduidelijkheden zijn.

Wilt u gebruik maken van de subsidieregeling ‘Interne jobcoach’? Klik dan hier voor meer informatie over de voorwaarden en aanvraagmogelijkheden. 

Heeft u vragen over het inzetten van een jobcoach? Neem dan contact met ons op via 088-365 04 00 of stuur een e-mail naar info@wspachterhoek.nl