Steunmaatregelen coronacrisis

Veel werkgevers verkeren in zwaar weer door de coronacrisis. Daarom heeft de overheid verschillende maatregelen genomen om werkgevers te ondersteunen.
Lees verder

Noodpakket Rijksoverheid: de tijdelijke financiële regelingen op een rij

Op 17 maart 2020 heeft het Kabinet het noodpakket economie en banen gepresenteerd. Dit noodpakket bestaat onder andere uit meerdere tijdelijke financiële regelingen voor werkgevers en ondernemers. Alle informatie over deze regelingen is te vinden via onderstaande links.

De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW-regeling)

UWV: De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is er om werkgevers die door de coronacrisis te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Met de tegemoetkoming NOW kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen en in dienst houden. Zo blijven zo veel mogelijk banen behouden. Klik hier om direct naar alle informatie te gaan over de NOW-regeling vanuit UWV.

Tegemoetkoming NOW aanvragen

Er zijn 5 aanvraagperiodes om een tegemoetkoming aan te vragen. U kunt van 6 mei tot en met 30 juni 2021 een tegemoetkoming aanvragen voor de vijfde aanvraagperiode (april, mei en juni 2021). Het aanvragen van een tegemoetkoming voor de eerste, tweede, derde en vierde aanvraagperiode is niet meer mogelijk. Bekijk het overzicht van de verschillende aanvraagperiodes (pdf, 80 kB).

Definitieve berekening

Als u een tegemoetkoming heeft aangevraagd, dan krijgt u eerst een voorschot. Pas als het werkelijke omzetverlies bekend is, kunnen wij de definitieve tegemoetkoming berekenen. Hiervoor moet u per aanvraagperiode een aparte aanvraag doen.

Klik hier voor informatie vanuit UWV over het Coronavirus speciaal voor gemeenten m.b.t. dienstverlening en NOW.

De Tijdelijke overbruggingsregel zelfstandig ondernemers (Tozo) en Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

ROZ Groep: Klik hier voor meer informatie over en het aanvragen van de Tijdelijke overbruggingsregel zelfstandig ondernemers (Tozo) voor de Gemeente Berkelland, Gemeente Bronckhorst, Gemeente Oost Gelre en Gemeente Winterswijk. Klik hier voor alle informatie over de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

Laborijn: Klik hier voor meer informatie over en het aanvragen van de Tijdelijke overbruggingsregel zelfstandig ondernemers (Tozo) voor de Gemeente Aalten en Gemeente Doetinchem. Klik hier voor meer informatie over en het aanvragen van de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

Gemeente Oude IJsselstreek: Klik hier voor meer informatie over en het aanvragen van Tijdelijke overbruggingsregel zelfstandig ondernemers (Tozo) en Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

Algemene informatie Coronavirus en (Inclusief) Ondernemen 

Rijksoverheid: Klik hier voor veelgestelde vragen en hier voor een overzicht van alle financiële regelingen voor werkgevers en ondernemers.

KVK Coronaloket: Klik hier om naar het speciale Coronaloket van de Kamer van Koophandel te gaan.

Banenafspraak: Klik hier om naar de toolkit ‘Corona en Banenafspraak’ te gaan van ‘Op naar de 100.000 banen’ (VNO NCW/MKB Nederland/LTO Nederland)